"Маслина в чашата удави светлината"
Стайо Гарноев
Удави се в очите ми.
Хлапашки.
Все още ненаучил се да плува,
(но сигурен, че опитът си струва)
се гмурна безразсъдно и безстрашно.
Оплете се в косите ми.
Несръчно.
Детайл от нескопосана прическа
(сериозно заприлича на бурлеска)
и двама ни порядъчно измъчи.
Изгуби се в ръцете ми.
Нарочно.
В сърцето се нанесе мълчаливо
(жените по дифолт са жалостиви)
без договор за наем. Дългосрочно.
© Мая Попова Всички права запазени