Свечеряване
Катурна се светилото след Икиндия,
в небесносиния кристал...
Очаквам скоро да се скрие...
Да гледам Залеза съм спрял.
От двете му страни порозовява.
Рубена готви му капан.
О, бодър погледа му става,
и всичко туй върви по план!
Нощта зад хребета поглежда,
готова да хвърли воал.
И пак пред някаква надежда
замислено Света е спрял!
20.07. 2015г.Драгойново
© Христо Славов Всички права запазени