Светлина и Тъмнина
И тъй, ако светлината, що е в тебе, е тъмнина
то колко ли голяма ще е тъмнината?" (Maт. 6:23)
Като бездомни псета в улична война
за територия в душите ни воюват
до смърт нахапаната Светлина...
И Тъмнината!... А като кутре се лута
въпросът от зачатието на Света,
наопаки обръщайки ни сетивата!
Ако Светлината в нас е Тъмнина,
то колко ли голяма ще е Тъмнината?...
© АГОП КАСПАРЯН Всички права запазени