Една светулка в шепите си скрих,
останала със жаркото ни лято.
Една светулка в моите ръце трепти -
ще я запазя – с нея съм богата.
Една светулка – твоята, която
закътах в тъмните си нощи.
Ще пазя в себе си, и дълго още -
с надежда да се върне топлото ни лято.
Една светулка в дланите вземах.
Трепти във шепите ми още.
Светулката на нашите мечти,
която пази светлите ни нощи...
© Нели Всички права запазени