17.03.2008 г., 8:04 ч.

Светулка 

  Поезия » Любовна
852 1 15

 За тебе се родих светулка,

над зрелите жита летях.

Под слънцето цъфтеше Юли,

зовеше ме към грях.

 

Дали е грях, или е святост –

желаех те и нощ, и ден,

но мен обрекла е съдбата

на свят несподелен...

 

Умряха всичките светулки

под есенния листопад.

 

Дали през идващия Юли

за тебе пак ще се родят?!

 

 

© Елица Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??