Светът на сенките
Сенките около нас витаят
денем не ги виждат нашите очи
нощем в сънища се вмъкват, появяват
искат да ни кажат нещо, но устата им мълчи
Светът на сенките, непознат, различен
дошъл от Невъзможното и станал ни Съдба
по време и пространство безграничен
безплътен, докоснеш ли го със ръка
Два свята, един до друг, а не се познаваме
само в сънищата вижда ни ги мисълта
знаем че ги има, но не го признаваме
Когато проговорят, пак ли същият ще е Света?
© Гавраил Йосифов Всички права запазени