Не искам
на земята да съм сноп
и класовете ми да гният тук.
Не мога
да ѝ кажа: земьо, стоп!
Не съм землянин, а съм вече друг.
Не нося
тайно болките във лоб
и не е сухо моето гнездо.
Аз искам
облакът да ми е гроб
и с вятъра да свиря на листо.
© Никола Апостолов Всички права запазени