Свобода
Как се появява свободата -
онази,
българската свобода,
с която сутрин начисто
да можем да измием очите си...
Коя свобода
се стича със свой резонас?
Като времето.
Стичаща се свобода
се прочита
в хиляди блеснали погледи.
И после
се хваща като буйна вода,
за да ни въздигне на подиуми
и да ни напълни хамбарите.
03.06.2020 г.
© Мария Всички права запазени