Питат ме защо Ти вярвам
и за всичко обвиняват Теб.
Казват, че си безразличен,
че сърцето Ти е лед.
Или Ти не съществуваш,
или Си жесток тиран
и не виждаш, нито чуваш,
че светът е обладан
от омраза, от ненавист,
алчност, низост, похот, гняв,
че душите са във рани,
че цветът е пепеляв,
че загнива, че се скапва
всичко, дето Си творил
и неправдата е властна,
и грехът е победил!
Питат ме защо Ти вярвам.
Мене питат, а не Теб!
Боже, повдигни им взора
за да видят Небесата
(там, където няма хора)
и им затвори устата!
© любимка Всички права запазени