СВЯТ ЗА БРАТЯ
... понякога забравям, че живея два века вече в този скапан свят,
и просто нямам никаква идея защо Човекът спря да ми е брат? –
защо се нерви и защо се дразни, когато му река, че е сгрешил,
като че ли съм тъпият поразник, какъвто никога не съм и бил,
защо ме гледа – сякаш съм животно, което ще го одере след миг,
а аз си го обичам тъй самотно! – до ужас, песен, стон, сълза и вик,
как искам с Обич да си го прегърна и да му кажа: – Братко, не плачи! –
в света навред властта е некадърна да вдъхне Радост! – в нашите очи.
И аз – нарамил пътната тояга, към теб да мина с Обич този свят.
Да те посрещна тази нощ на прага – един, изгубен в Нищото, твой брат.
9 март 2023 г.
гр. Варна, 18, 30 ч .
© Валери Станков Всички права запазени
Да!