21.04.2017 г., 14:23 ч.

Събужда се градът 

  Поезия » Пейзажна
376 1 0

                                           

                                                       СЪБУЖДА СЕ ГРАДЪТ

 

                                               На розите листата започват да стърчат,

                                               и птички как летят и облаци вървят,

                                               в небето синьо мънички облаци вървят,

                                               сега е сутрин и събужда се градът.

 

                                               Тревичките стърчат, лъчите ги поят,

                                               със сила ги поят, пейзаж любящ денят,

                                               прелитна птица, пееща над живналия път,

                                               събужда се градът, събужда се градът.

 

                                                Да бъдат люлки розите сега държат,

                                                като високи момъци слънчогледи стоят,

                                                калинки, мравки сред полята се следят,

                                                събужда се градът, събужда се градът.

 

                                                22.02.17       

      

© Явор спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??