Съдбата тъй е отредила
да се родя аз турникет. *
По волята на висша сила -
на входа в ДАМС - забит пикет.
А кода им от разстояние
на служащите в този дом
чета с безупречно старание
и ги пропускам мълчешком.
Парфюма нюхам отдалече
на дамите в разцвета свой
било на Стефка или Лечева
още на входния завой.
То беше времето на Батето,
с осанка на потомствен лорд,
на скоч и пури лъхащ яката,
понесъл ни на своя борд.
Но най-се радвам аз на Румичка,
че имам редкия си шанс,
на рамото - трептяща струничка -
да си отърква своя ханш.
Веднага с лампичката мигам,
със зумера издавам звук.
Минава тя! - това ми стига
щастлив да съм на поста тук.
---------------------------------------
* Трираменна въртяща се бариера
за контрол на достъпа на лица.
© Иван Христов Всички права запазени