Преходна е всяка слава.
Бе спортистът на честта.
Днес намира го забрава
в блока с кофа и метла.
От резервната скамейка,
цял живот на спорт отдал,
даде, за музей, на Нейков
олимпийския медал.
В юбилейната редица,
той получи след това
президентската десница
с орден „Стара планина”.
За прослужен стаж и възраст,
даващи последен шанс,
НОИ заповед избърза
да му връчи с реверанс.
Между ордени и купи,
нищетата опознал,
моли се да му закупи
някой, златен пак, медал
от великите победи
през онези, славни дни...
И дано по тях намери
утешителни следи.
© Иван Христов Всички права запазени