Миг
светлик –
дух устремен е.
Зов
с любов,
мечти, горене.
Полет
в пролет,
муза звездна.
Зла
стрела
и зейва бездна.
Плен
студен
и тъжна песен.
Плач
по здрач,
безплодна есен.
Мрак...
но пак
той възроден е.
Съдба
борба -
докрай горене.
© Асенчо Грудев Всички права запазени