18.02.2012 г., 11:38 ч.

Сън в зимна нощ 

  Поезия » Философска
884 0 26

Сън в зимна нощ

 

Стоя пред портите на Рая

(или е просто лъскав Ад)

и  питам се какво желая -

казан или  прекрасен свят...

 

Дали  сред  дяволи да бродя

и да изкупвам с  грешна плът

желания и страстен огън,

изгарящ земната ми гръд...

 

В страданието ли да търся

изгубената си душа -

камшикът  ли лекува бързо

или  болящата сълза...

 

Ако във Рая се промуша

(какво ли ще науча  там),

навярно тихо бих се сгушил

до пеещ  в светлина фонтан...

 

Душата ми ще е във отпуск,

в безкрая от щастливи дни

и, ако Бог ù драсне пропуск,

отново да се прероди...

 

Ще осъзнае ли тогава,

че грешките са скрита власт,

която в страстите  създава

така човешкия ни Аз...

© Михаил Цветански Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??