Със тебе няма да остана
Не искам и не мога да остана...
Аз тръгвам вече
и ще си вървя!
Ти във сърцето ми
прободе рана
и чужди знамена
пред мен развя...
Не можеш ли ти
просто да обичаш?!
Защо ти кривна
в моя път?
Но пак като крадец
във мен надничаш...
Заблудите ти
няма да ме спрат!
Какво от туй,
че лудо те обичах!
Че вярвах в тебе,
като в никой друг...
Като наивник
подир тебе тичах...
Но съм останал
в сянката на друг!...
Не се прави,
че нищо не разбираш!
Нима не чувстваш
своя собствен грях!?
Ти още искаш
да ме окупираш...
Аз дребните ти трикове
разбрах!...
© Христо Славов Всички права запазени