Свят на тайни и загадки,
митове, легенди кратки.
Свят роден през вековете,
свят роден от световете...
Преди пра-пра векове,
Бог създавал светове.
И звезди, слънца, планети
и блуждаещи комети.
Слънчевата ни система –
сред безкрайната вселена.
Сред планети в небесата,
най-красивата – Земята.
Бог създал Луната, дето
да кръжи край ней в небето.
И изпратил на Земята,
огън, въздух и водата.
Многобройни минерали,
са добра среда създали,
да израснат във полята
и цветята и тревата...
Имало е ветрове
и поройни дъждове...
И израснали в леса,
буйни стройни дървеса.
Имало дървета плодни
сред земите плодородни.
В този чуден дивен край,
Бог създава земен рай...
(Откъс)
1 ноември 2011
© Иванъ Митовъ Всички права запазени