Тайни свитъци
-Как си?
-Добре съм!
-Какво правиш?
-Търся себе си
-Къде, кога, защо?
-В непознати далечни и нетолкова далечни страни...винаги
-Кои страни?
-В моите - онези най-скритите и неразгадани, сякаш написани в свитъци.
Йероглифи разказващи минало, скрити в предишни прераждания.
-Защо?
-Търся истини, на вечни въпроси.
-Кажи кои са те?
-Кой съм и защо? Каква мисия житейска имам... имам ли такава?
Тръгнах ред по ред парчета да събирам,
и тайните на йеруглифите си да разчитам.
-А до кога така?
-Докато сили в себе си намирам...
-Е... сили ти ще имаш, чак до края на живота.
Но да намериш отговори ще ти трябват два поне такива.
Сили се намират, отговорите с пепел се покриват.
Те са тайна и тайна навярно ще останат...
© А.А. Всички права запазени