Дойдох и днес... Не ти ли е студено?
Под мрамора е ледена пръстта...
Не, няма нищо ново покрай мене...
Донесох ти любимите цветя.
Под снимката отдолу ще ги сложа.
Вълшебният им дъх обичаш, знам.
Да свикна - няма как да е възможно,
със мисълта, че си самичка Там.
И ябълка от вкъщи ти донесох –
от твоята фиданка сладък плод.
Усмихната те помня до дръвчето...
Такава в мен те нося цял живот.
Да знаеш как ме мъчи самотата!...
Достатъчно добър със теб ли бях?
Понякога се вслушвам в тишината
и чакам пак да чуя твоя смях...
Така ми липсваш...И е цяло чудо,
че още бие в мен това сърце!
Е, не, както с теб - несвястно, лудо,
а тъй, че сякаш всеки миг ще спре...
Не остаряваш, моето момиче!
Очите ти излъчват още смях.
Да се усмихваш много ти прилича.
А някога и аз усмихнат бях.
Сега ще тръгвам... И ще ми е мъчно!...
Оставям те самичка под снега...
Да можех с теб да бъда неотлъчно!...
Ще дойда пак със моята тъга!...
© Роберт Всички права запазени
След смъртта на моя съпруг аз изпаднах в шок, спрях да се храня и за около 15 дни паднах на легло... Една приятелка почна да ми готви и да ме храни и един ден ми каза: " Ако искаш да умреш - продължавай да не се храниш, но знай, че той няма да излезе от гроба".
Стори ми се много грубо, но дълго мислих върху думите й...
Никак не ми е лесно да не страдам, но се занимавам с различни дейности и общувания с позитивни приятели, за да не чувствам липсата му... Трудно е, много е трудно, но се налага.
Бъди здрав!