Там дълбоко
Там дълбоко в подземия страшни,
където призраци тихо сноват,
където спомени изгубени, прашни,
в тунелите тъмни ехтят.
Там дълбоко сандък е зарит
в покоя на вечна тъма.
Навеки в прахта ронлива е скрит,
огромен къс светлина.
Вардят сандъка демони зли.
Кошмари зловещо ръмжат.
Никой не ще го зърне дори,
длани човешки не ще доближат.
Там дълбоко в подземия неми
на ранена и тъжна душа,
в света на шепоти мрачни, студени,
аз пазя своя дял топлина.
© Тита Всички права запазени