Тази сутри
Тази сутрин съм ранобудна,
бавна съм и още мудна.
Пускам телевизора да ми говори,
водещата се усмихва и бърбори.
Поканила е гости важни,
анализатори и политици славни.
Първите ситуацията анализират,
въпреки че изобщо не разбират.
Политиците убеждават и се надпреварват
в това, в което те сами не вярват.
Разговорът е пълна манипулация,
но нали живеем в демокрация.
Един за друг са неудобни,
а за хората са просто негодни.
Целият диспут е пълна демагогия,
но това е политическата психология.
Специалисти от съсловия различни
не схващат, че са съвсем различни.
В репортаж някой дава мнение,
обобщава разумно твърдение.
В студиото с празен поглед,
на казаното правят оглед.
И от всички казани думи
направо изгубиха ума ни.
Алчни и зависими политици
се самозабравили и станали комици.
Готови на всичко за властта,
искат само народната пара.
Загубих време с тоз ефир,
изключвам, за да има мир.
Няма смислено обяснение,
а дали изобщо има значение?
© Карина Кралева Всички права запазени
някаква игра,
те се подиграват
и се забавляват,
Ние да му мислим!...