Не сключвам сделки с дявола, защото
не се продавам... пак ще го отпратя.
Без слава мога, боря се в теглото
и знам, че с тебе чиста е душата.
И златна рибка днес да проговори
за три вълшебства с щастие голямо,
сърцето триж, любима, ще повтори:
Теб искам аз... аз искам теб... теб само.
И ангел белокрил да ми дарява
спасение от тежката голгота,
ще бъде ли в мен вярата тогава
най- истинската в Бога и в живота?
Не бих почувствал наготово Рая.
И в ада любовта ти ще позная.
© Асенчо Грудев Всички права запазени