Тебе Бог те прати за подарък
и заръча ни най-нежно да горим
в съдбовен пламък, толкова жарък.
Вселена цяла с обич да взривим.
Насън ли бе или наяве –
с целувки ме обсипа посред нощ
и с нежни чувства, неподправен,
доказа, че не можеш да си лош.
Съзрях в очите ти трепет блажен,
който повдигна ме да полетя,
и изгрев бликнал, в теб отразен,
припомнил ми най-първите лета
на тази тръпка така омайна,
на вечни и неземни чудеса.
Запазихме ли и нашата тайна,
или завижда ни без свян света?
Какво ще ме препъне – грош наръбен
и чувства, паднали ненужни в калта,
или пък сянка нечия в живот озъбен,
събираща ме мигом със смъртта.
Теб бог те прати – за мен приятел,
завинаги с мен близък остани.
Да се предпазим от злия вятър –
ти винаги опора ми бъди!
май
© Мери Попинз Всички права запазени