Тежка артилерия
Стреляха в душата ми с оръдия,
нахвърляха и гнили трупове,
робите на свойте тесногръдия,
приготвили и за духа ми клупове.
И стрелях във душите им с оръдия,
уцелих само живи трупове,
роби на несвои тесногръдия,
запенени под гнили клупове.
22. 03. 2013 г.
Прага
© Станимир Тахов Всички права запазени