Вчерашната ми следа
днес покрива се във бяло.
Чувството ми в резеда
във душата се е свряло.
Бели пламъци горят
по полетата заспали.
Не за радост, а за яд
се задават зимни хали.
Над затрупания път
бяло мляко се разлива.
А в домашния ми кът
твоя образ с мен си слива.
Думите ми са във лед,
щом и ти не си до мене.
Чувам птиченце на плет
в студ душата му да стене.
Аз замислен тук и сам -
във сърцето си с болежка,
чувствам вече и го знам:
зимата ще ми е тежка.
© Никола Апостолов Всички права запазени
Благодаря за коментара и за оценката! Ти си права- имам много неща, но житейската зима
се завихря и лъха студено.Но това е част от живота и аз го приемам. Желая ти хубава вечер!