Теменужена градина
Боже, колко е красиво,
пролет е дошла...
Земята разкрасила
с най дивните цветя.
Градина теменужна
на слънцето блести.
Струна чудотворна
отново в мен трепти.
Най различни теменужки
с цветове на дъгата,
по форми подредени,
никнат в тревата…
Багрите преливат,
светят в душата…
Пролетта отново
пленява с красотата.
© Лилия Нейкова Всички права запазени