Откъснах теменужки,
нежни и красиви.
Обич те даряват,
нищо, че са сини.
Ухаят теменуги
с упойващ аромат.
Синевата сбрали
в малкия си цвят.
Теменужки сини -
за теб ги бера.
Обич ти дарявам
с букетче от цветя.
© Лилия Нейкова Всички права запазени