тези дни очаквам да завали
за да мога спокойно да гледам през капките по стъклото на прозореца
без да виждам наистина
и да тъгувам
само защото обичам да си припомням
една гледка
която ме изгаря(ше) като днешното лятно слънце
а заслужава(ше) единствено дъжд
тежък, безкомпромисен дъжд
който те отделя от всичко наоколо
за да видиш единствено онова
което е в непосредствена близост
тези дни очаквам да завали
защото наистина заслужавам
© Надежда Тошкова Всички права запазени