Ти беше моята любов,
дойде внезапно в синеоко лято,
не каза "сбогом", тъжно отлетя
като лястовица след безгрижно ято.
Ти беше моята стихия,
заля ме с дъжд от ласки закачливи,
със утринна роса ме напои,
обагри ме със устните свенливи.
Ти беше моето небе,
там слънцето бродира да ме гали,
а то угасна, сцепи се на две -
в миг стана тъмно, мракът ще ме жали.
Ти беше моят пристан див,
осеян от любовни песъчинки,
сега вилнее грохотът пенлив
и морски пръски стягат вечеринки.
Ти беше моята зора,
във здрача гаснещ кротко ме превърна,
за лека нощ дари ми самота,
със хладна пелерина ме загърна.
Ти беше моята любов -
задъхана и огнена - игра лудешка,
днес питам се ще дойдат ли лета
да бъдеш пак щастливата ми грешка.
© Красимир Трифонов Всички права запазени
Привет от мен!