22.09.2013 г., 21:46 ч.  

Тихо ще умирам 

  Поезия » Любовна
762 0 6

Тихо ще умирам

Не може. Тя не може да ме мрази,
защото да го прави не умее.
И дълго тишината ù ще пази
мен – в спомена ù, дето все ще тлее.
Не може тя. Не. Дума да не става
за някаква измислена омраза.
И виждам я – как пак ме сътворява –
самотен цвят в най-скъпата ù ваза.
Стебло със трън. Или пък смешен кактус –
тя все така полива ме с нектара,
изстискан в лудостта ни. Че де факто
омраза любовта ни не докара.
Тя никога не може да ме мрази.
Във всеки следващ все ще ме намира.
А аз недраг – след тази и онази –
със ласките ù тихо ще умирам.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??