Зарежда ме с нежно разпукване,
не е било пламнал пурпур,
не е било горещо лято,
не е било и тръгващо ято,
а странно усещане нахлуло -
с прохладен дъжд през юли,
със залез в цвят на изгрев,
със знак, че са запяли птици.
Зарежда ме с нежно разпукване,
да знам, че има още случване...
© Мариола Томова Всички права запазени