Той не носи халка,
но е страшно обвързан,
не целува ръка,
вратовръзки не връзва.
Не облича костюм,
за пътуване скрит е,
много често наум
по света сам се скита.
Дава топъл подслон
в земетръси и бури,
храни се със планктон,
но сервира акули.
Няма смели мечти,
има скромни амбиции,
цял живот майстори
той хранилки за птици.
И когато нахрани
и дъждовния славей,
взе костюма си само
и замина безславен.
© Ивон Всички права запазени