Познавате ли Тошко Африкански?
Случайно с него аз се запознах.
Но моят Тошко всъщност е Балкански.
Потънал беше целият във прах.
Измъкнах го на баба от тавана –
маймунка плюшена със хитър вид,
захвърлена небрежно там, забравена
от детството на мама може би.
Примъкнах африканеца във стаята
и станахме приятели добри.
Научих Тошко с мене да мечтае,
а той пък ме научи на белѝ.
Изядох много бой заради него,
а баба ми така и не разбра
защо не си играя вече с „Лего“,
а само прося ден след ден пердах.
Самият аз превърнах се в маймуна,
а Тошо заприлича на човек.
Сега си блъскам тъпата кратуна
защо сприятелих се със зевзек.
© Диана Фъртунова Всички права запазени
Успех!