Народ свещен роден в земя прекрасна!
От черноморието, чак до Адриатика
изписал страници в история ужасна.
За туй и танцът ти е пълен с обич страстна...
Свещенодействие е той, не просто акробатика!
И Сириус над тебе нивга не угасна!
© Ангел Милев Всички права запазени