Този кратък живот е отворена книга
и без дъх те оставя, откакто го сричаш.
Приключения много, а все не ти стигат,
твърде често е странен и пак го обичаш.
Твърде често е зъл и понякога глупав,
ежедневно си прави нелепи шегички,
задушаващ, досущ като тясна хралупа,
едновременно мразен и обичан от всички.
Той е бяла магия и истинска лудост,
разпилени минути под слънчеви прежди.
Този кратък живот е божествено чудо.
Той е ново начало. И вик на надежда.
© Нели Вангелова Всички права запазени