Избърсах кръвта от лицето...
махайрата* хванах в ръка...
към моя враг аз се затичах...
не чувствах ни болка, ни страх...
това бе война... бях нападнат...
притиснат до ъгъла бях...
подобно на Хероса станах...
подобно на него успях...
© Андрей Андреев Всички права запазени