Животът е едно прозрение!...
Всемирът в хаоса трепти.
Кипи морето от вълнение,
от трепети преливаш ти.
Летят невидими фотони,
прелитат птичите ята.
Привличани от гравитони,
кръжат планети и слънца.
Трептят звезди, трептят създания,
листа на клонките - и те
и в тази обща трептомания
животът мрежите плете.
Но как през редките й бримки
ще мога да го задържа?
И чувствам се сред рой от снимки
боксьор в квадрата от въжа.
На ринга днес съм победител,
но утре друг ще ме смени.
Тече животът ни в орбита
предначертана отпреди.
И в тази синкава омара,
от тъмнините на нощта,
едно сияние изгрява
от трепети на любовта.
© Иван Христов Всички права запазени