8.08.2024 г., 15:57 ч.

Треви 

  Поезия » Друга
48 0 0

Треви мои буйни и зелени
по обширните поляни небрежно разстелени
сутрешнаната роса със свежест ви е напоила
цветята с палитрата си от цветове ви е дарила.

Този мой ден с вас искам да споделя
в зеленото ви тихо да се потопя
пръсти и длани във вас да втрия
в пръстта навлажнена топлината си да попия.

Очите мои уморени да затворя
вратите на моите тайните пред вас да отворя
тишината кротко до гърдите ми да се приюти
слънцето да затопли моите коси.

На тези наши мигове искам да се оставя
с небрежните игрите на вятъра да се заиграя
над острите ви върхове с него да прелетим
щастието от свободата заедно да споделим.

© Георги Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??