Едно на ум си има всеки,
когато цифрите брои
и по житейските пътеки
той от тринайсти се бои.
И разни дребни фаталисти,
брутално и без капка свян,
наричат цифрите сребристи
на дявол, каден от тамян.
Но виж, когато получавам
тринайстата заплата аз,
за нея първа научаваш
по пръстена с блестящ елмаз.
Тринайсти меря с върховете,
за мен е цифрата-съдба,
че тя е кода ми към нета,
към теб, днес влиза и в стиха.
© Иван Христов Всички права запазени