Трудни думи
Защо все чакаме отплата,
кога бедата победим?...
А сами не казваме словата -
които чакаме от друг?...
- "Благодаря" и "Извинявай" -
най-трудни думи са за нас,
но можеш ли - подпри приятел,
надежда дай му в труден час.
И радвай се докато можеш -
добро да сториш някой друг,
а той дали ще е доволен -
не бързай да откриеш ти.
Не чакай нищо за отплата -
по пътя свой си продължи,
кога настигне те бедата -
приятел ще откриеш ти.
Тогаз кажи му ти словата,
които нивга си не чул -
и не забравяй добрината,
дори когато си щастлив.
© Гергана Спасова Всички права запазени