Това, което днес ми трябва,
е малък, неизписан лист,
надежда - скрита или явна,
че поривът ми ще е чист
и думи, бликнали нагоре,
от кълновете във пръстта
врата в небето да отворят,
да се разлисти верността
на неописаното слово.
Да слезе в мен искра от Бог,
да се разгаря все отново
без краен и начален срок
и да записвам в изнемога
една история красива.
Това е всичко, дето мога...
и то държи ме всъщност жива...
© Нина Чилиянска Всички права запазени