„Вътре в теб има нещо различно от теб“
Руми
Погледни в себе си, не се бой!
Там има нещо различно от теб,
Ин и Ян, Ян и Ин – те също са твои,
и отпред ще гори само Денеб.
Разкъсваш ти в жажда за живот
за пореден път търбуха на смъртта
и ще изживяваш всеки миг
докрай в неговата пълнота.
Разбрал си много за живота,
но дали – основните неща?
Парите непотребни са когато
отсреща липсва доброта.
Някъде в тръстика укулеле
започва химни за Инана.
Анубис затанцува с Кали,
отправяйки към теб покана.
© Вили Тодоров Всички права запазени