Това са празни обещания -
на вечност, на обич, на топлина.
Това са лъжливи сказания -
на преданост, на вярност, на свобода.
Не бих те излъгал, кълна се.
И не го правя, изричайки това.
Защото никой никога не знае
колко са скъпи тези слова.
Ще те измами похот,
ще потънеш в поквара,
Само,
защото преди -
си използвал неведнъж словата:
"Кълна се, не лъжа, прости."
© Мария-Магдалена Иванова Всички права запазени