Твърда валута
Решило,
че е разменна монета –
сърцето
в мен удря с юмручета
и иска да му отворя.
Просторът
звъни от кристали,
в които надничат
луната и слънцето,
цветята, пчелите
и питите мед.
Сърцето не пита
как утрото
през стъклото ще влезе,
ако излезе
то –
тази нощ.
Иска да купи
за мен
луна със звезди,
кристали със слънце,
пити мед
и цветя -
и утро в прозореца
с птици,
да се почувства
жълтица -
не дребна
разменна монета.
Не знае
в момента,
че е единствената
твърда валута за мен.
© Венета Всички права запазени