Когато се науча да си тръгвам,
навярно ще е много късно.
Небето ще е свъсено и ниско,
а облаците ще разливат дъжд.
Когато се науча да си тръгвам,
навярно ще е много трудно.
И слънцето на сърп ще заприлича,
проболо облаците, мудно.
Когато се науча да си тръгвам,
навярно ще е много късно.
Ръждиво по комините на
къщите ще заблести.
Когато се науча да си тръгвам,
навярно ще е много късно.
Капчуците не ще да пеят,
а ще стоят като изгнаници на пътя...
Когато се науча да си тръгвам,
тогава ще е много късно...
Прозорците от ужас ще тъмнеят.
и ще наднича през тях самотата .
Ще ти предлага къшей хляб,
молитва, чаша вино...
И ще ме моли просто да остана.
Но едва ли?! Ще е късно само...
© Нели Всички права запазени
поздрав!