Писатели, поети, сценаристи
пишат текстове за любовта
после някой ги чете,
възкликва: "Чудо е това!"
А как изглежда всъщност тя?
С лице на Слънце,
ухаеща на ранна пролет.
Посяваш я и като житно зрънце,
покълнва и расте във тебе тя.
Поливаш я със сълзи на тревога,
загриженост, тъга,
а после слънцето изгрява
и светва шарена дъга!
Усеща я различно всеки,
тъй както може я показва,
един я пази във сърце си,
а друг - без милост я погазва!
ИТ
© Ивелина Тодорова Всички права запазени