Тя се казва Мария. Името според ръста.
Свято име за обич и женски тегла.
Колко пъти понесе и сина си, и кръста
и животa им тегли, и все на жегла.
Тя се казва Мария. И жена е, и слаба,
в радост, в мъка, и обич заспива с: Амин!
От косите си люлка, със сълзи меси хляба,
та човек да израсне едничкия син.
Тя се казва Мария. Той нарича я: Мамо!
И в живота й грее - едничка любов.
Тя и грешна и свята, дребна - с име голямо.
Бог дарил й е син - клетва и благослов.
С много обич!
© Надежда Ангелова Всички права запазени