6.04.2010 г., 21:00 ч.

Тъжна нощ 

  Поезия » Любовна
767 0 1

Тъжно слиза нощта над града,
като писък на птица зловеща!
Няма я вече при мен любовта,
само споменът от нашата среща!

 

Тъжен спомен, води тъжна луна!
Някак килнала своята брадичка.
Все тъй тъжно е в моята душа,
пак те няма и пак съм самичка!

 

Как жадувам за теб, за нощта,
във която с теб бяхме щастливи!
Искам пак да се върнеш в съня,
миговете ни страстни и живи!

 

Искам приказката, нашите дни,
как засенчваше слънцето клето!
Как се къпех в безмерни мечти,
със сърце от надежда обзето!

 

Искам теб, искам нашия свят,
в който даде ми и ада, и рая!
Искам утрото със нежния хлад,
с теб така да живеем до края!

 

Но уви, пак сама съм в нощта.
Само болката остана приятел!
От окото ми се откъсна сълза,
на душата ми ням показател...

© Таня Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??