Дъжд ли капе от небето,
вятър ли ме бие в гръб? -
Мъка тегне на сърцето
и приижда студ и скръб.
По съдбата ми злочеста
спомени ме понесат
и напират мисли често -
колко е жесток светът!
Близките далеч от мен са.
За любимата тъжа.
Вий, приятели, къде сте
горестта да споделя?
Вятърът влече къдели,
нишки капките сноват,
мълнии осиротели
с гръм зиг-загите тъачт!...
© Иван Христов Всички права запазени