на червен килим
светът е постелен,
преправян и променян,
безспирен, безпределен
през очи човешки
измамен той изглежда
готов е да се жертва
след всяка чужда грешка
когато го намерим, отново е изгубен,
когато уловим го, безкраен е и чуден
светът е уникална, безименна, човешка
приумица и символ на тъпата ни смешка
© Нико Ников Всички права запазени